VB-Groep

Land van Anna - ruimte om te bloeien

Plaats Goirle
Programma Nieuwbouw 185 woningen
Ontwikkelaars CRA Vastgoed & Wilma Wonen
Bekijk alle gegevens

Transformatie naar woonwijk met 185 woningen

Het HAVEP-terrein, tegen de dorpskern van Goirle, wordt herontwikkeld tot woonwijk. In de wijk komt een mix van woningtypes. Naast 143 koopwoningen in midden- en hoger segment worden 42 sociale woningen gerealiseerd. CRA Vastgoed en Wilma Wonen hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De nieuwe wijk grenst straks aan natuurgebied Gorp & Roovert. Door de functies wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie in samenhang te ontwikkelen, krijgt het gebied aan de Zuidrand van Goirle een compleet nieuwe impuls.

Historische betekenis koesteren

Het ontwikkelen van deze historische locatie tot een nieuw duurzaam woongebied is CRA Vastgoed en Wilma Wonen op het lijf geschreven. Als familiebedrijven zijn we ons ervan bewust dat we er niet alleen zijn voor vandaag en onszelf, maar ook voor morgen en de generaties na ons. Het opnieuw betekenisvol maken van vastgoed en locaties die door de tijd heen hun functie hebben verloren blijkt onze bedrijven uitstekend te liggen. Het vraagt om oprecht respect voor de historische betekenis ervan. Dat sluit naadloos aan bij onze normen en waarden als familiebedrijf.

Het HAVEP-terrein is eigendom van de familie Van Puijenbroek die een sterke verbondenheid heeft met Goirle. Tegelijkertijd heeft zij de ambitie om duurzame vooruitgang te versnellen. Dit project biedt de mogelijkheid om daar invulling aan te geven.

Natuur inclusief

Van textielfabriek naar duurzaam woongebied

Land van Anna wordt een unieke Goirlese woonwijk. De plek waar textielfabriek HAVEP ruim anderhalve eeuw draaide, verandert stap voor stap in een groen gebied waar wonen en duurzaamheid hand in hand gaan. Land van Anna wordt volledig energiezuinig en levert biomassa-installatiewarmte voor een deel van het gebied en het naastgelegen verzorgingstehuis.

De natuur en biodiversiteit krijgen volop de ruimte. Zo worden de landschappelijk aangelegde straten voorzien van kruidenrijke grasbermen, worden wadi’s beplant met inheemse boomsoorten en dienen biodiverse hagen als erfafscheiding. Maar dat is niet alles. Er verrijst een vleermuistoren, de huizen krijgen groene gevels waar vogels en insecten zich thuis voelen, alle verlichting is vleermuisvriendelijk en voor de kinderen zijn er natuurlijke speelelementen.

De kavels van de woningen aan de Leij verdienen speciale aandacht. De privé natuurtuinen die grenzen aan de Nieuwe Leij vormen tezamen de vloedtuin van Land van Anna: een plek waar overmatig water, vol met leven van de Leij, alle ruimte krijgt. Zodat een natuurlijke wisselwerking tussen het water en land kan ontstaan.

Lees ons magazine

Meer weten over dit natuurrijke woonconcept? Hier lees je informatie over wonen in Land van Anna met haar bijzondere vloedtuin, de groene loper, wonen In de velden en vind je sfeerplattegronden terug.

Resultaat komt samen in Land van Anna

Begin dit jaar verhuisde HAVEP, de bekende fabrikant van duurzame werkkleding, naar een nieuw bedrijfspand. Met de verhuizing kwam een locatie van 6 hectaren vrij. Een aantrekkelijke plek om te wonen, op 5 minuten loopafstand van het dorpscentrum. Meer weten over deze bijzondere samenwerking?

Lees het volledige interview

Projectdetails

Plaats Goirle
Programma Nieuwbouw 185 woningen
Ontwikkelaars CRA Vastgoed & Wilma Wonen
Aannemer Huybregts Relou
Woningaanbod Land van Anna