VB-Groep

Maison L’Europe Helmond

Plaats Helmond
Programma 78 appartementen
Bekijk alle gegevens

Het huis van Europa - 78 appartementen

Op een bijzondere zichtlocatie aan de Europaweg in Helmond bevinden zich op dit moment nog twee verouderde panden die voorheen ruimte gaven aan de Greef Stoffen en het Ouder Kind Centrum. De huidige bebouwing is verouderd en doet de plek geen eer meer aan. De panden zijn in eigendom van verschillende ontwikkelaars (CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling en NEXT Development). Alle partijen hebben de handen ineengeslagen en zijn begonnen met de herontwikkeling van de locatie. Helmond zet als stad steeds grotere stappen voorwaarts en om aan te sluiten bij de beoogde ambities van de stad wordt op deze plek het appartementencomplex Maison L’Europe - het huis van Europa - ontwikkeld wat ruimte biedt voor 78 appartementen.

Het eigentijdse karakter van het complex straalt in alles toekomst uit. De ecologische houtenplint die aan de onderzijde de begane grond siert, laat het pand op een natuurlijke wijze in het omringende groen ‘landen’. Waarmee het gebouw perfect in zijn omgeving past. Het strakke en stoere lijnenspel dat is gekozen voor de bovenliggende verdiepingen, opgebouwd met aluminium gevelbeplating, geeft Maison L’Europe zijn wereldse looks. Wat de volledige groene gevel aan de blinde zijde van het gebouw aan de Binnendongenstraat nog eens extra onderstreept.

Maison L’Europe bestaat uit 78 drie- en vierkamerappartementen. Op de kruising tussen de Europaweg en Binnendongenstraat wordt een accent gecreëerd van 5 bouwlagen, passend bij de omgeving en deze wordt afgebouwd naar vier bouwlagen. Alle parkeervoorzieningen voor de woningen worden deels onder het gebouw en deels op het binnenterrein gesitueerd. Het gebouw is ontworpen met een chique minimalistische uitstraling, waarbij gebruik is gemaakt van aluminium gevelbekleding en grote raamoppervlaktes.

Maison L'Europe in de verkoop!

De appartementen in Maison L’Europe zijn verdeeld over vijf bouwlagen en variëren in grootte van 70 tot 96 m².

Bekijk hier alle woningtypes

Projectdetails

Plaats Helmond
Programma 78 appartementen
Ontwikkelaar CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling en NEXT Development
Aannemer BurgtBouw
Architect JMW Architecten
Website Maison L'Europe