VB-Groep

Mille Feuille Eindhoven (tender)

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
Programma 41 woningen
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Bekijk alle gegevens

Locatie met veel karakter

CRA Vastgoed heeft in 2020 deelgenomen aan een tender van de Gemeente Eindhoven. Voor deze tender werd een plan bedacht voor het terrein aan de Vlokhovenseweg. Het gaat om een locatie met veel karakter en dit wilde CRA Vastgoed graag behouden. Hier ontstond het idee van het woningbouwplan 'Mille Feuille'.

Mille Feuille biedt een grote diversiteit aan woontypologieën. Zo vinden jong, oud en gezinnen hier een plek. Het plan is divers, mooi en kwalitatief hoogwaardig met fraaie architectuur en aantrekkelijke inrichting van openbare en verbindende tuinen. Het uiteindelijke doel van dit plan was een bijzondere, groene woonomgeving te creëren in het hart van Vlokhoven. Daarnaast speelden duurzame aspecten een belangrijke rol in dit ontwerp. De woningen zouden zoveel mogelijk vervaardigd worden met circulaire materialen. De gevels zouden gedeeltelijk worden opgetrokken uit circulaire baksteen en waar mogelijk afgewerkt met FSC-gecertificeerd hout. Voor de energieopwekking was gekozen voor een luchtwarmtepomp. Het natuur-inclusieve ontwerp hield uitdrukkelijk rekening met datgene waar mensen in deze drukke tijd behoefte aan hebben.

CRA Vastgoed is derde geworden bij deze tender. Het woningbouwplan 'Mille Feuille' wordt helaas niet daadwerkelijk gebouwd.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
Programma 41 woningen
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Advies installatie & bouwfysica Voltaris
Advies openbare ruimte Prince Projecten
Architect KDV Architectuur
Landschapsarchitect NieuwBlauw