VB-Groep

Nieuwbouw Nieuw Absbroek fase 2 Geleen

  • Plaats Geleen
  • Opdrachtgever BPD Ontwikkeling
  • Programma 23 + 12 nieuwbouwwoningen

Wonen in de natuur en toch met 5 minuten in de stad

Precies tussen de kernen van Sittard en Geleen realiseren wij fase 2 van project Nieuw Absbroek in opdracht van BPD Ontwikkeling. Fase 2 bestaat uit 35 koopwoningen, waarvan de eerste 23 allemaal in optie zijn. Het gaat hier om 13 verschillende woningtypes: 4 twee onder een kapwoningen type 1, 2 twee onder een kapwoningen type 2, 4 hoekwoningen, 7 rijwoningen, 2 vrijstaande woningen type 1 en 4 vrijstaande woningen type 2. De woningen hebben een woonoppervlakte tussen de 106 m² en 178 m² en bestaan uit verschillende woningtypes. Door de variatie in architectuur en type woningen is geen straat straks hetzelfde.

Van de overige 12 nieuwbouwwoningen wordt de grond bouwklaar gemaakt. We zijn onlangs begonnen met de voorbereidende werkzaamheden hiervan. Naar verwachting zullen deze woningen in september in de verkoop gaan. 

Nieuwbouwwijk Nieuw Absbroek

Precies tussen de kernen van Sittard en Geleen komt Nieuw Absbroek, een mooi, nieuw dorp in het groen. Nieuw Absbroek heeft straks wat weg van een oud Limburgs dorpje en toch is het helemaal van nu, dichtbij de stad en aan het Absbroekbos. In totaal komen hier 250 woningen, verdeeld over verschillende bouwfases. Nieuw Absbroek wordt gebouwd op voormalig akkerland. Dit landschappelijke karakter blijft. Coöperatie Harteveldt heeft een stuk grond naast het plan gepacht, waar ze duurzaam voedsel verbouwt voor haar leden. 50 lidmaatschappen zijn gereserveerd voor de toekomstige bewoners van Nieuw Absbroek.

Projectdetails

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team