VB-Groep

Ontwikkeling Kastanjelaan Velp

Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 70 woningen
Bekijk alle gegevens

Van gesloten instellingsterrein naar open woongemeenschap

Geïnspireerd door het succes van Kloostervelden in Sterksel, kocht CRA Vastgoed van zorginstelling Dichterbij haar locatie in Velp, nabij Grave, om een vergelijkbare vorm van omgekeerde integratie tot stand te brengen. We realiseren hier een nieuwe wijk van 70 woningen en transformeren daarmee het gesloten instellingsterrein tot een levendige woonomgeving voor mensen met en zonder zorgvraag.

De relatie met Dichterbij dateert al van vele jaren terug. Opnieuw zijn we gevraagd de instelling te helpen bij de uitdaging een passende, haalbare oplossing te vinden voor haar verouderde zorgvastgoed. Dichterbij stoot 4,5 hectare, centraal op haar terrein in Velp, af en maakt daarmee middelen vrij om voor haar cliënten huisvesting te realiseren die beantwoordt aan de huidige zorgvisie.

Gevarieerde woongemeenschap

De parkachtige omgeving, grenzend aan groen buitengebied, zal vooral ‘buitenmensen’ aanspreken. We ontwikkelen een divers aanbod, van rijwoningen tot vrijstaande woningen en kavels voor zelfbouwers. Dit voor starters en alleenstaanden, gezinnen en senioren. Van de 70 woningen zijn er 15 toegewezen aan het sociale segment. De nieuwe wijk wordt omringd door zorgwoningen en sluit qua uitstraling subtiel aan bij de architectuur van de naastgelegen zorgresidentie Mariëndaal, een voormalig Jezuïetenklooster. Het bestaande gemeenschapshuisje van Velp, in een hoek van het terrein, krijgt een functie in en voor de wijk.

Naar verwachting kan in het voorjaar van 2023 de bestemmingsplanprocedure in gang worden gezet.

Projectdetails

Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 70 woningen
Aannemer Huybregts Relou
Architect SATIJNplus architecten