VB-Groep

CRA Vastgoed in de race voor Huis aan de Markt in Sittard

11 november 2022

CRA Vastgoed is met haar ontwerp ReVi-Zitterd in de race voor de realisatie van het Huis aan de Markt in Sittard. Het project gaat verrijzen op de plek van het al jaren leegstaande V&D-pand. CRA Vastgoed is een van de twee consortia die heeft ingeschreven. We zijn enorm trots dat we het ontwerp mogen tentoonstellen aan alle inwoners van de Gemeente Sittard-Geleen, betrokken partijen en overige belangstellenden. Eind december wordt bekend wie het project mag gaan realiseren.

 

Huis aan de Markt

Het voormalige V&D-pand bevindt zich midden in het historische, middeleeuwse centrum van Sittard. De gemeente heeft een aanbestedingsprocedure opgezet om dit stuk stad te herontwikkelen tot Huis aan de Markt. In het ontwerp herstellen we de historische situatie door bewust een cluster van elf gebouwen met verschillende signaturen te ontwikkelen. In tegenstelling tot de huidige situatie waarbij het voormalige V&D-pand één gebouw is.

Huis aan de Markt is georganiseerd rondom een stedelijk binnenplein: het Ontmoetingsplein. Dit plein voorziet in een ontvangstruimte voor publieke functies maar fungeert ook als bestuurlijk centrum met het raadhuis, de verenigingsruimtes, de Sittard Geleen Experience en Visit Zuid-Limburg. Daarnaast komt het oude stadshuis in een afgeleide vorm terug. Een kleinschalige horecavoorziening maakt dit gebouw tot een echte publieke ontmoetingsruimte met een respectvol eerbetoon aan het V&D-tijdperk door de iconische V&D-klok een prominente plek te geven.

Het ontwerp biedt ruimte voor 30 wooneenheden in de vorm van appartementen en grondgebonden woningen rondom een stadstuin. Een duurzaam en toekomstbestendig plan met respect voor de historie van de plek en de omgeving. Een zorgvuldige inpassing van energetische en circulaire materialen maakt het ontwerp tijdloos.

Samenwerking met vaste, lokale partners

De aanbesteding is benaderd vanuit ons motto ‘Resultaat komt samen’. In nauwe samenwerking met een aantal vaste partners: CRA Vastgoed, Smeets Bouw, de van oorsprong Sittardse broers van architectenbureau Mulleners & Mulleners, het Sittardse architectenbureau Wijnen & Co, Buro Lubbers en Volantis is de inzending tot stand gekomen. Samen met onze vaste partners en de gemeente Sittard-Geleen zetten wij een belangrijke stap in de ontwikkeling van het centrum van Sittard. Wij zijn trots dat wij dit mooie ontwerp een week lang mogen tentoonstellen.

Project Huis aan de Markt

Lees op de projectpagina meer over dit prachtig stukje historisch erfgoed.

Inwoner van de Gemeente Sittard-Geleen?

Dan kun je via de website van de Gemeente een korte enquête invullen en stemmen op project ReVI-Zitterd.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team