VB-Groep

Overeenkomst herontwikkeling Mariëndaalterrein, Velp

13 juli 2023

CRA Vastgoed en de gemeente Land van Cuijk hebben op 13 juli 2023 een overeenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van het Mariëndaalterrein in Velp. Michiel Jongmans van CRA Vastgoed en wethouder De Bruin van de gemeente Land van Cuijk, beiden ondertekenaars, zijn verheugd over de voorgenomen ontwikkeling.

Op het Mariëndaalterrein was voorheen in een oud Jezuïetenklooster en omliggende bebouwing een zorginstituut gehuisvest voor inwoners met een verstandelijke beperking. Het oude klooster is al eerder omgevormd tot zorgresidentie voor mensen die langdurige herstel- of woonzorg nodig hebben. De omliggende bebouwing is grotendeels gesloopt, en een gedeelte is nog steeds in gebruik bij de (cliënten van) zorginstelling Stichting Dichterbij.

Voormalig zorgterrein wordt inclusieve woonomgeving

Op het inmiddels vrije gedeelte van het voormalige zorgterrein, ongeveer 4,5 hectare groot, worden zeventig woningen gebouwd in een groene, natuur inclusieve omgeving. Wethouder De Bruin is enthousiast: “Zeventig woningen is voor een dorp als Velp een behoorlijk aantal. Omdat deze woningen qua architectuur dezelfde uitstraling krijgen als het oude klooster zal zo in deze parkachtige omgeving een fraai nieuw woonwijkje ontstaan”.

Michiel Jongmans sluit zich daarbij aan: We gaan iets heel moois toevoegen aan de groene woonkern van Velp. We ontwikkelen een divers groen en duurzaam aanbod van rijwoningen tot vrijstaande woningen. Van de zeventig woningen zijn er vijftien toegewezen aan het sociale segment. De omliggende natuur, bestaande basisschool en Gemeenschapshuis ’t Trefpunt krijgen ook een functie in deze nieuwe wijk”.

Nu de overeenkomt ondertekend is, kunnen de plannen verder uitgewerkt worden. CRA Vastgoed start vanaf september 2023 in samenspraak met de gemeente de Omgevingsdialoog. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen dan verder kennis maken met de plannen.

V.l.n.r: Michiel Jongmans (Algemeen Directeur CRA Vastgoed), Bouke de Bruin (wethouder gemeente Land van Cuijk)

Meer weten over Mariëndaalterrein in Velp?

Lees de laatste ontwikkelingen op de projectpagina.

Lees meer