VB-Groep

Ontwikkeling Boslaan Son en Breugel

  • Plaats Son
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma Luxe appartementen

Luxe wonen in een bijzonder, bosrijk gebied

In de gemeente Son en Breugel, op een steenworp van Eindhoven, bestaat een duidelijke behoefte aan woningen voor mensen op leeftijd. Gelijkvloerse, comfortabele appartementen, in het hogere koopsegment. CRA Vastgoed verwierf aan de Boslaan een locatie die zich daar perfect voor leent. In een bosrijk gebied, op korte afstand van alle mogelijke voorzieningen. De ontwikkeling is nog in volle gang, op zoek naar de best passende invulling van deze unieke plek.

Stedenbouwkundige visie

Om daadwerkelijk waarde te kunnen toevoegen aan een locatie, zul je moeten vertrekken bij de kwaliteiten ervan. Voor de ontwikkeling van een stedenbouwkundige visie hebben we ons vooral laten inspireren door de ruimtelijke, landschappelijke en natuurlijke kenmerken van deze bosrijke omgeving. Het ontwerp gaat uit van een landschapstuin met daarin twee villa’s in een al min of meer afgezonderde hoek van het terrein, waarin de appartementen zijn gesitueerd.

Zachte glooiingen en natuurlijke tinten

We willen de unieke kwaliteiten van de locatie niet verstoren, maar juist versterken. De glooiingen in het terrein worden ingezet als bedding voor de bouwvolumes en het parkeren. Dat parkeren vindt plaats in een parkeergarage die toegankelijk is vanuit de Larikslaan. De gebouwen tonen straks een zacht en natuurlijk kleurenpalet, aansluitend op de tonen van zandverstuivingen en heide, afgewisseld met het frisse groen van het park. Een voorrecht om hier te kunnen wonen.

Projectdetails

  • Plaats Son
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma Luxe appartementen
  • Architect KdV Architectuur

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team