VB-Groep

Ontwikkeling De Heikant Gennep

  • Plaats Gennep
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma 198 marktwoningen + 104 zorgeenheden

Fantastisch wonen, midden in de natuur

VB Groep toont zich sinds jaar en dag betrokken partner voor diverse zorgpartijen. Voor Dichterbij bijvoorbeeld, die we vooruithelpen met uiteenlopende ontwikkel- en bouwprojecten. Enkele jaren geleden verving Huybregts Relou (onderdeel van VB Groep) in Gennep een aantal grote zorggebouwen door meer kleinschalige bebouwing. Huisvesting die beter aansluit bij de zorgvisie van Dichterbij en de woonwensen van haar cliënten. De ruimte die daarmee vrijkwam op het grote instellingsterrein aan de Maasduinen, wordt nu door CRA Vastgoed ontwikkeld tot een parkachtig woongebied voor iedereen die wil wonen midden in de natuur: de Heikant.

De Heikant wordt een bijzonder woonlandschap op een aantrekkelijke plek aan de rand van Gennep. Een unieke woonomgeving in een fraai glooiend, bosrijk gebied, tussen de stad en het water van de Maas. Deze ontwikkeling - waarbij Dichterbij, gemeente Gennep en CRA Vastgoed gezamenlijk optrekken – voegt op alle fronten waarde toe. Voor nieuwe bewoners, die hier straks een schitterend thuis vinden. Voor de gemeente, die er een kleine 200 marktwoningen bij krijgt. Voor Dichterbij, dat onbenutte ruimte van haar balans kan halen en nog eens ruim 100 cliënten een fijne woning kan bieden. Voor bewoners van Gennep, voor wie De Heikant een uitnodigende omgeving wordt om te ontspannen en te recreëren. En niet in de laatste plaats voor flora en fauna, want het natuurinclusieve ontwerp van De Heikant resulteert met zijn versterking van het bestaande groen in een rijke biodiversiteit.

Verbinding en verrijking bosgebieden

Het terrein aan de zuidelijke rand van Gennep is een bosrijk gebied. Dat bos is echter nogal versnipperd door open ruimtes waar voorheen grote zorggebouwen stonden. Het nieuwe plan verbindt de verschillende bosgebieden door een onbebouwde, groene zone die door het hele terrein slingert. Daarnaast wordt op natuurlijke wijze aansluiting gevonden bij de aangrenzende bossen van onder meer het Limburgs Landschap en Natuurnetwerk Nederland. Lommerrijke lanen met brede groene bermen doorsnijden de omgeving met besloten bosvakken, afgewisseld door grasweides met een rijke diversiteit aan bloemen en kruiden. Alles nodigt uit om te ontspannen, te spelen, te genieten. Er zijn volop wandel- en fietspaden. Rijbanen worden bewust smal en onopvallend gehouden; de auto is hier louter te gast.

Van rijwoning tot villa

De Heikant wordt een plek voor mensen (uit Gennep, maar ook uit nabije steden als Cuijk, Grave en Nijmegen) die kiezen voor ruimtelijk wonen in het groen en aan het water. Voor ontspanning, rust en ontmoeting. We realiseren hier 198 marktwoningen en 104 zorgeenheden voor Dichterbij, verdeeld over een drietal deelgebieden. In deelgebied West, met brede boszones en slingerende paden, komen vrije kavels en een aantal tweekappers met royale tuinen. Het monumentale Zonlichtheide, een fraaie zorgvilla uit de jaren ’30, blijft behouden en krijgt een prominente plek in het plan. In deelgebied Oost liggen de meest waardevolle bosvakken die uiteraard zoveel mogelijk worden behouden en uitgebreid. Hier realiseren we in een reeks intieme boskamers zowel vrijstaande woningen als tweekappers, rijwoningen en een aantal levensloopbestendige woningen. Deelgebied Zuid krijgt met zijn ruimtelijke laanstructuur, die we versterken en verrijken, een wat meer open karakter. Hier sluiten we met nieuwe zorggebouwen aan op de bestaande bebouwing van Dichterbij. In dit deelgebied komen verder voornamelijk appartementen, zowel in het sociale segment als de vrije sector. De bestaande kinderboerderij in Zuid blijft grotendeels behouden en wordt straks een fijne speel-, leer- en ontmoetingsplek voor de hele wijk.

Ontwikkelen wat de markt vraagt

De Heikant wordt het resultaat van een uiterst klantgerichte manier van projectontwikkeling. Gericht op wat de regionale markt, die uitgebreid is onderzocht, wenst en verwacht. Met eigentijdse, herkenbare woningen en een openbare ruimte die in alles kwaliteit uitstraalt. Ruimtelijk en groen, speels en losjes ingericht. Tot stand gekomen in nauwe en prettige samenwerking met een klankbordgroep, waarin ook inwoners van Gennep en direct omwonenden zijn vertegenwoordigd. Dat zorgt voor zodanige betrokkenheid en draagvlak dat we verwachten dat medio ’24 het bestemmingsplan vastgesteld is. Dat zou betekenen dat hetzelfde jaar nog gestart kan worden met de verkoop, zodat eind ’25 de eerste Heikantenaren kunnen genieten van hun nieuwe thuis. 

Heb je interesse in een woning of wil je hier meer over weten?

Wil je op de hoogte blijven van dit project?
Schrijf je in als geïnteresseerde via onderstaande button.
Inschrijven

Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.
Ga naar FAQ

Projectdetails

  • Plaats Gennep
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma 198 marktwoningen + 104 zorgeenheden

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team