VB-Groep

Ontwikkeling DOK40 Eindhoven

Plaats Eindhoven
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma 54 appartementen, lofts en stadswoningen
Bekijk alle gegevens

Toonbeeld van urban living

Met een ijzersterk concept, veel puzzelwerk en een enorme vasthoudendheid ontwikkelde de combinatie Wilma Wonen en CRA Vastgoed op een verkommerd en vergeten bedrijventerreintje een aantrekkelijke en uiterst gewilde woonwijk. Aan de kop van het Eindhovens Kanaal, direct tegen de binnenstad, vormt DOK40 in naam en uitstraling een geslaagd eerbetoon aan het industriële verleden van dit stukje Eindhoven.

Waar lang geleden de Eindhovense industrie floreerde, ontstond een fraaie, moderne woonwijk. Al in 2009 kocht CRA Vastgoed deze kansrijke locatie aan, maar de aanvankelijke plannen werden door de crisisjaren gedwarsboomd. Gesterkt door de opgedane kennis en ervaring en vooral overtuigd van de enorme potentie van deze unieke plek, creëerden we samen met Wilma Wonen en Architecten aan de Maas een nieuw concept: DOK40. Een hoogstedelijke woonomgeving met 18 woningen en 36 appartementen, die in 2019 werd opgeleverd.

Slimme lay-out

De binnenstedelijke locatie is klein, maar elke vierkante meter ervan is optimaal benut. Dat gebeurde onder meer door slim om te gaan met het aanwezige hoogteverschil op deze plek. Aan de zijde van het kanaal betreedt men de woningen op de begane grond. De andere kant van het complex ligt een verdieping lager en biedt toegang tot een ondergrondse parkeergarage. Aan die zijde betreden bewoners hun woning via een flexibel te benutten ruimte (werkkamer, extra slaapkamer, atelier …). Daarboven bevinden zich de woonkamer, keuken en slaapruimten. Vanuit de woonkamer loopt men via een eigen terras de fraaie binnentuin in, gerealiseerd op het parkeerdek.

Shed-daken op een deel van de appartementen zorgen niet alleen voor aangename lichttoetreding zonder dat men last heeft van de zon. Samen met het vele staal in de gevels brengen ze de kenmerkende look and feel uit het industriële verleden terug.

Enthousiast ontvangen

Het zal duidelijk zijn dat DOK40 binnen recordtijd was verkocht. Kopers konden al in een vroeg stadium kennismaken met de VVE-beheerder en kregen zo de mogelijkheid om tijdens de bouw een aantal collectieve wensen gerealiseerd te krijgen. Zo heeft een interieurarchitect het interieur, gezamenlijke ruimten en bewegwijzering zichtbaar naar een hoger niveau getild. Omwonenden reageerden van meet af aan enthousiast op het plan. DOK40 heeft de wat naargeestige plek in hun achtertuin een even fraaie als betekenisvolle invulling gegeven.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma 54 appartementen, lofts en stadswoningen
Aannemer Huybregts Relou
Architect Architecten aan de Maas
Website DOK40