VB-Groep

Ontwikkeling Dorgelo Building Eindhoven

  • Plaats Eindhoven
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma circa 12.000 m² hoogwaardige kantoorruimte

Ondernemen in het hart van Brainport

Dorgelo Building, ontwikkeld door CRA Vastgoed en in 2011/2012 gerealiseerd door Huybregts Relou, is gelegen op een uitstekend bereikbare locatie tegen het stadscentrum van Eindhoven, vlak bij het NS Station. In een gebied dat zich al langere tijd ontwikkelt tot het Central Business District van de Brainport-regio. Hier, aan de oostzijde van gebiedsontwikkeling Knoop XL (55 hectaren levendigheid waar wonen en werken, ontmoeten en recreëren zich straks vinden) is het uitstekend ondernemen.

Dorgelo Building is in het eerste decennium van zijn bestaan van meet af aan een succes geweest. Het gebouw was al die tijd nagenoeg voor 100% verhuurd, aan gerenommeerde partijen als KPMG en Meijburg & Co (die inmiddels weer voor 5 jaar hebben getekend), Holla Advocaten en ICT Group.

Klaar voor 2030

Het 40 meter hoge kantoorgebouw telt 8 kantoorverdiepingen van elk 1.250 m², goed voor 80 à 90 werkplekken, met daaronder een parkeergarage, zowel ondergronds als op de eerste twee lagen boven maaiveld. Het markante pand bestaat uit twee schijven met bakstenen gevels en een glazen tussendeel. Met energielabel A+ en een destijds bijzonder vooruitstrevende WKO-installatie voldeed het 10 jaar geleden al aan de normen die nu voor 2030 zijn gesteld. Recentelijk werd de verlichting vervangen door LED en is de zuidgevel voorzien van zonwerende folie. Daarmee draagt Dorgelo Building nu label A++.

Kans voor nieuwe huurders

Was het gebouw 10 jaar lang vrijwel volledig ‘bezet’, inmiddels is er weer ruimte voor nieuwe huurders. Nieuwe inzichten met betrekking tot werkconcepten hebben KPMG doen besluiten twee volle verdiepingen (2 x 1.250 m²) in te leveren. We delen nu de vloervelden opnieuw in, waarbij we het restaurant op de 9e verdieping verplaatsen naar de begane grond. Daar gaat cateraar Vermaat invulling geven aan een aantrekkelijk, eigentijds horecaconcept volgens een speciaal voor deze locatie ontwikkelde hospitality-visie: Doppler (naar een van de belangrijke onderzoeksterreinen van prof. Dorgelo). De statige hal met zijn corporate uitstraling maakt daarmee plaats voor een uitnodigende, gezellige plek om te ontbijten en te lunchen, even te pauzeren of een informele bespreking te voeren.

Dorgelo krijgt buren

Niet alleen visies op werken veranderen, maar ook die op mobiliteit. Met het oog op een verscherpte parkeernormering en alternatieve mobiliteitsconcepten heeft CRA Vastgoed in overleg met de gemeente de naastgelegen parkeervoorziening op maaiveld aangekocht. Momenteel loopt een stedenbouwkundige studie naar de mogelijkheid om hier nog eens circa 9.000 m² kantoorruimte te ontwikkelen. Een nieuwe kans voor ambitieuze ondernemers om in het hart van Brainport van zich te doen spreken.

Projectdetails

  • Plaats Eindhoven
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed
  • Programma circa 12.000 m² hoogwaardige kantoorruimte
  • Architect AGS Architecten & Planners BV

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team