VB-Groep

Ontwikkeling Het Schrijverskwartier Eindhoven

Plaats Eindhoven
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Woonveste bouw en vastgoed
Programma 54 appartementen, diverse typologieën
Bekijk alle gegevens

Welluidend samenspel in het groen

Op één van de mooiste plekjes binnen de ring van Eindhoven ontwikkelde CRA Vastgoed (samen met Woonveste) Het Schrijverskwartier. Ten zuiden van de wijk Den Elzent, tussen het Stadswandelpark en de Dommelvallei, is dit prestigieuze project in drie fases ontwikkeld en gebouwd.

Sonnet

De eerste fase, Het Sonnet, is eind 2016 opgeleverd. Het telt 38 appartementen met een woonoppervlakte tussen 88 en 340 m². Het ontstaan ervan was een schoolvoorbeeld van klantgericht ontwikkelen. Tijdens de ontwikkelfase vonden al gesprekken met belangstellenden plaats, waardoor het gebouw meerdere malen een andere invulling kreeg, volledig afgestemd op de wensen van de kopers.

Ballade

Medio 2017 volgde De Ballade. Ook bij deze ontwikkeling waren belangstellenden intensief betrokken bij de invulling van het gebouw en de indeling van de appartementen. De Ballade omvat 8 appartementen, variërend van 135 tot 280 m².

Octaaf

Met de oplevering van Het Octaaf in 2019 vond Het Schrijverskwartier zijn voltooiing. Wederom 8 riante appartementen, zich elk uitstrekkend over een volledige verdieping van het gebouw. En ook nu weer volledig ingedeeld naar de wensen van de kopers; geen appartement is hier hetzelfde.

Flinke uitdagingen

De grote uitdaging bij Het Schrijverskwartier kwam voor een belangrijk deel voort uit het klantgericht ontwikkelen. De vergaande inbreng van kopers vroeg niet alleen veel creativiteit en flexibiliteit, maar zeker ook zorgvuldig verwachtingsmanagement; immers, niet alle wensen kunnen in de praktijk worden gehonoreerd. Daarnaast viel het te verwachten dat invulling van deze unieke plek in het Eindhovense met de nodige scepsis door de omgeving zou worden gevolgd. Alle drie de deelfasen riepen aanvankelijk weerstand op, wat tot de nodige vertragingen heeft geleid. Maar nu Het Sonnet, De Ballade en Het Octaaf op bijna vanzelfsprekende wijze hun plaats in de omgeving hebben ingenomen, klinken eigenlijk alleen nog maar positieve reacties. Het Schrijverskwartier is een geslaagde en betekenisvolle toevoeging aan dit mooie stukje Eindhoven.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Woonveste bouw en vastgoed
Programma 54 appartementen, diverse typologieën
Aannemer Huybregts Relou en Woonveste
Architect Van den Pauwert Architecten
Constructeur Ad Wouters Adviesbureau