VB-Groep

Ontwikkeling Hogenoord Utrecht

Plaats Utrecht
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma transformatie bedrijfsterrein naar woningen
Bekijk alle gegevens

Van werken naar wonen en spelen

Met de verhuizing van VB-collega Van Miltenburg Bouw & Onderhoud naar een ruimere en meer passende plek, kwam aan de Hogenoord in Utrecht een locatie vrij die dringend vraagt om een nieuwe bestemming. Een bestemming die aansluit bij de ambities van de gemeente, de wensen van de buurt en de behoefte vanuit de lokale woningmarkt. Op deze mooie plek aan de Vecht ontwikkelt CRA Vastgoed een aantrekkelijke plek om te wonen.

De ontwikkeling, nog in volle gang, loopt al een aantal jaren; we onderzoeken zorgvuldig hoe we hier de meeste en juiste waarde kunnen toevoegen. Er is een klankbordgroep van omwonenden opgericht, waarmee we de plannen voortdurend spiegelen en bespreken. Samen komen we tot de beste en meest haalbare versie van het project.

Divers programma

Het plan behelst herontwikkeling van het oude bedrijfsterrein naar woningbouw, waarbij we zorgvuldig aansluiten op het bestaande weefsel eromheen. Aan de Hogenoord realiseren we een aantal rijwoningen, aan de andere zijde van het terrein, aan de Schouwweteringstraat, is een aantal beneden/bovenwoningen voorzien. Een divers programma dus, in zowel het midden- als hogere segment. De nieuwe bewoners kunnen straks gebruikmaken van een fraaie binnentuin. Parkeren vindt plaats op eigen terrein.

Opwaarderen speeltuin

Aan de Schouwweteringstraat ligt een kleine, wat verouderde/versteende speeltuin, die we eveneens meenemen in de herontwikkeling. In samenspraak met de gemeente en de omwonende maken we er een plek van waar de kleintjes weer vrij en veilig kunnen spelen.

Projectdetails

Plaats Utrecht
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma transformatie bedrijfsterrein naar woningen
Aannemer Van Miltenburg Bouw & Onderhoud
Architect MONK Architecten