VB-Groep

Ontwikkeling Kluisstraat Ommel

Plaats Ommel
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 31 woningen van uiteenlopende typologieën
Bekijk alle gegevens

De Kluizendries/Kluisstraat geeft Ommel lucht

Aan de rand van Ommel ontwikkelt CRA Vastgoed in intensieve samenwerking met de lokale Dorpsraad en de Gemeente Asten een dertigtal woningen van uiteenlopende typologieën: de Kluizendries/Kluisstraat. Een eerste concrete stap, voortkomend uit een succesvol burgerinitiatief, om het kleine dorp weer te laten groeien tot een levendige gemeenschap.

Zoals zoveel kleine plattelandskernen heeft Ommel haar bevolking in de afgelopen jaren met lede ogen zien afnemen tot zo’n 1.000 inwoners. Om te voorkomen dat het een slaapdorp wordt, heeft de Dorpsraad samen met de bevolking, het verenigingsleven en de gemeente Asten een visie ontwikkeld om het dorp weer aantrekkelijk te maken door verdubbeling van het aantal inwoners: Ommel 1000+. Het plan beoogt onder meer een forse versnelling van woningbouw en CRA Vastgoed helpt het kerkdorp die ambitie te verwezenlijken. Te beginnen met ontwikkeling van de Kluizendries/Kluisstraat.

Woningen voor iedereen

Het project, midden in Ommel, wordt ontwikkeld in nauwe samenspraak met de Dorpsraad, waardoor de wensen en behoeften van bewoners en omwonenden optimaal kunnen worden meegenomen. Het biedt precies waar het dorp om vraagt. Er komen 31 woningen: rijwoningen voor starters, vrijstaande en geschakelde woningen voor doorstromers, levensloopbestendige woningen voor senioren en enkele kavels voor zelfbouwers.

Zeer aantrekkelijk

De plannen zijn nog slechts met potlood geschetst en hoe het er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat er ondanks de enorme druk op de woningmarkt geen concessies worden gedaan aan kwaliteit. Hoogwaardige architectuur, duurzame materialen en een groene locatie, dicht bij natuurgebieden en op niet meer dan een half uur van Eindhoven maken de Kluizendries/Kluisstraat in Ommel tot een aantrekkelijke plek om te wonen.

Projectdetails

Plaats Ommel
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Programma 31 woningen van uiteenlopende typologieën
Architect SATIJN plus architecten
Website Wonen in Ommel