VB-Groep

Ontwikkeling Maison L’Europe Helmond

Plaats Helmond
Ontwikkelaar CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling en NEXT Development
Programma 78 appartementen
Bekijk alle gegevens

Stijlvolle binnenkomer van de stad

Resultaat komt samen. CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling, NEXT Development en Gemeente Helmond sloegen de handen ineen om op een bijzondere zichtlocatie aan de Europaweg in Helmond een welkome aanvulling op de lokale woningmarkt te realiseren: Maison l’Europe.

Maison L’Europe wordt een markant complex, pal aan de entree van Helmond. Op een plek met verouderde bebouwing (De Greef Stoffen en het Ouder Kind Centrum) die al lang niet meer strookte met de ambities van de stad. CRA Vastgoed kocht Europaweg 101 aan, samen met BurgtBouw Projectontwikkeling dat rond dezelfde tijd in samenwerking met NEXT Development de naastgelegen locatie verwierf. De Gemeente vroeg de ontwikkelende partijen vervolgens samen op te trekken om tot een totaalconcept te komen. Een krachtenbundeling waarbij ieders expertise op het juiste moment en op de juiste plek kan worden ingezet. Dat komt de kwaliteit van dit integrale project (waarbij een hoogteverschil subtiel verwijst naar de separate ontwikkelingen) alleen maar ten goede.

Chique uitstraling

Maison L’Europe bestaat uit 78 drie- en vierkamerappartementen. Op de kruising van de Europaweg en de Binnendongenstraat creëren we een accent van 5 bouwlagen, aflopend naar 4 lagen, passend bij de omgeving. Parkeren vindt deels plaats onder het gebouw en deels op een binnenterrein. Het gebouw krijgt een chique minimalistische uitstraling, met aluminium gevelbekleding en grote raamoppervlakten.

Groen en werelds

Het eigentijdse karakter van het complex straalt in alles toekomst uit. De ecologische houten plint die aan de onderzijde de begane grond siert, laat het pand op een natuurlijke manier in het omringende groen landen. Het voegt zich daardoor perfect naar de omgeving. Het aluminium en strakke, stoere lijnenspel daarboven onderstrepen de volledig groene gevel aan de blinde zijde van het gebouw en geven Maison L’Europe zijn wereldse look.

De toon wordt gezet

Het gaat hier om een betrekkelijk kleinschalige ontwikkeling, maar de impact voor de ambitieuze stad is groot. Maison L’Europe wordt een echte eyecatcher. Een architectonisch statement dat de toon zet voor toekomstige woningbouwontwikkelingen op deze plek.

Projectdetails

Plaats Helmond
Ontwikkelaar CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling en NEXT Development
Programma 78 appartementen
Aannemer BurgtBouw
Architect JMW Architecten
Website https://www.maisonleurope.nl/