VB-Groep

Bestemmingsplan De Heikant Gennep vastgesteld

9 oktober 2024

Op maandag 30 september 2024 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan De Heikant vastgesteld. In dit plan werken CRA Vastgoed, Dichterbij en gemeente Gennep samen aan de ontwikkeling van 199 woningen en zorgvastgoed.

De Heikant wordt een nieuwe bosrijke buurt in Gennep die aansluit bij de diverse woonbehoeften. Er komt, verdeeld over drie deelgebieden, een gevarieerd aanbod van woningen: appartementen, levensloopbestendige woningen, tweekappers, rij- en hoekwoningen en vrijstaande woningen. 

Vervolgproces 

De komende maanden werken wij samen met Dichterbij en de gemeente verder aan de ontwikkeling van De Heikant. Het bestemmingsplan komt binnenkort ter inzage. De verkoop van de marktwoningen start in de loop van 2025. De eerste marktwoningen worden naar verwachting in 2026 opgeleverd.

Bijzonder woonlandschap

De Heikant wordt een bijzonder woonlandschap aan de rand van Gennep. Een woonomgeving in een fraai glooiend, bosrijk gebied, tussen de stad en het water van de Maas. Deze ontwikkeling - waarbij Dichterbij, gemeente Gennep en CRA Vastgoed gezamenlijk optrekken – voegt op alle fronten waarde toe. Voor de nieuwe bewoners, die hier straks hun thuis vinden. Voor de gemeente Gennep, die er 199 marktwoningen bij krijgt. Voor Dichterbij, dat onbenutte ruimte van haar balans kan halen en nog eens ruim 100 cliënten een fijne woning kan bieden. En niet in de laatste plaats voor flora en fauna, want het natuur-inclusieve ontwerp van De Heikant resulteert met zijn versterking van het bestaande groen in een rijke biodiversiteit.

De Heikant Gennep

Meer weten over de ontwikkeling van De Heikant in Gennep? Bezoek de projectpagina voor meer informatie over het project.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team