VB-Groep

Feestelijke viering start bouw Land van Anna in Goirle

11 september 2023

Vrijdag 8 september was een bijzonder moment voor projectontwikkelaars Wilma Wonen, CRA Vastgoed (samen VOF Wilma-CRA Goirle) en bouwbedrijf Huybregts Relou. Samen met wethouder Franssen-du Maine van de gemeente Goirle, woningcorporatie Leystromen, de kopers en andere betrokkenen vierden wij de start van de bouw van nieuwbouwwijk Land van Anna in Goirle. De bouw van de eerste woningen is in juni 2023 gestart.

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats van Land van Anna. Na een speech van wethouder Franssen-du Maine richtte Michiel Jongmans, Algemeen Directeur van CRA Vastgoed, zich tot de aanwezigen. Vervolgens werd er gezamenlijk geproost op een succesvolle voortgang van de bouw. Aansluitend was het tijd voor de feestelijke handeling. Met hulp van kopers stortten de wethouder en Michiel Jongmans de fundering van een van de nieuwbouwwoningen, als een symbolische start van de bouw. Na dit feestelijke moment was er een gezellige borrel waar de kopers (nader) kennis konden maken met hun toekomstige buren.

“Met deze ontwikkeling voorzien we in de aanwezige woningbehoefte in en om Goirle en koesteren we tegelijkertijd een historische plek. Een plek waar industrieel erfgoed, natuur en duurzaamheid samenkomen,” vertelt Michiel Jongmans.

Wethouder Liselotte Franssen-du Maine vervolgt: “Land van Anna is exceptioneel op het gebied van water, natuur, historie en wonen. Deze wijk is voorbereid op klimaatverandering met onder meer bijzondere maatregelen rondom het watermanagement. Daarmee is de wijk een voorbeeld voor de regio Hart van Brabant. Land van Anna voorziet in een mix van nieuwe woningen voor verschillende doelgroepen. Kenmerkende historische elementen zijn zorgvuldig ingepast in het plan. Land van Anna is een wijk van de toekomst, op een plek met Gôolse historie en karakter. Ik ben er dan ook trots op dat we, na een lange aanloop, hier de start van de bouw samen kunnen vieren.”

Wouter Bezemer, Algemeen Directeur van Huybregts Relou, deelt deze trots: “Ook wij zijn er trots op dat wij samen met onze partners, op deze schitterende locatie aan de rand van Goirle, een nieuw thuis voor velen kunnen creëren. In het groen, maar ook dicht bij het centrum. Land van Anna is een uniek en schitterend project waarvan de contouren steeds zichtbaarder worden.”

Marie-Thérèse Dubbeldam, directeur-bestuurder van Leystromen vult aan: “In Land van Anna komen 43 prachtige sociale huurwoningen waarmee wij woningzoekenden een fijn thuis gaan bieden. Met deze feestelijke start zijn we weer een stapje dichterbij.”

Met deze ontwikkeling voorzien we in de aanwezige woningbehoefte in en om Goirle en koesteren we tegelijkertijd een historische plek.
Michiel Jongmans, Groepsdirecteur Ontwikkelen

Bouw van de woningen

In juni 2023 is de eerste paal geslagen van de appartementen en de twee-onder-een-kapwoningen en in het najaar volgt de aanvang van de bouw van de vrijstaande villa’s. De prognose van de start van de bouw van verkoopfase 2, deelgebied Rondom de Fabriek, is het eerste kwartaal van 2024. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen de eerste helft van 2025 opgeleverd.

Over Land van Anna

Land van Anna komt op een bijzondere plek in Goirle, waar textielfabriek HAVEP gevestigd was. De nieuwbouwwijk grenst aan het prachtige Beekdal en Landgoed Gorp en Roovert. De beek de Nieuwe Leij meandert langs de woningen in drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer als architectuur.

Land van Anna bestaat uit totaal 167 woningen, verdeeld over 108 koopwoningen, 43 sociale huurwoningen en 16 vrije sector huurwoningen (van woningcorporatie Leystromen). De luxe villa’s, appartementen en kavels in deelgebied Aan de Leij hebben vrij uitzicht op de natuur en het landgoed. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en beneden-bovenwoningen (sociale huur). Deelgebied Rondom de Fabriek biedt een mix van betaalbare rijwoningen, herenhuizen en appartementen (sociale huur). Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek HAVEP wordt geïntegreerd in dit deelgebied.

De verkoop van de woningen is in volle gang. Voor meer informatie over de nieuwbouwwijk en de actuele beschikbaarheid van de koopwoningen: www.landvananna.nl

Land van Anna op het voormalig HAVEP-terrein in Goirle

Benieuwd naar de verdere plannen? Samen met Wilma Wonen ontwikkelen we deze historische locatie tot een nieuw duurzaam woongebied.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team