VB-Groep

Ontwikkeling Land van Anna Goirle

Plaats Goirle
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma 185 woningen
Bekijk alle gegevens

Transformatie naar woonwijk met 185 woningen

In Goirle, tegen de dorpskern, transformeert CRA Vastgoed samen met Wilma Wonen het voormalige HAVEP-terrein tot een aantrekkelijke, groene woonwijk met een mix van woningen. Het nieuwe Land van Anna is het derde project dat we samen met Wilma Wonen realiseren, na DOK40 en De vijf van Vorst in Eindhoven. De eerste fase is in de zomer van 2022 in verkoop gegaan, direct gevolgd door fase 2.

De plek waar textielfabriek HAVEP ruim anderhalve eeuw draaide, verandert stap voor stap in een groen en waterrijk gebied waarin wonen en duurzaamheid hand in hand gaan. Land van Anna wordt volledig energiezuinig en levert biomassa-installatiewarmte voor een deel van het gebied en het naastgelegen verzorgingstehuis.

Resultaat komt samen

De transformatie van deze historische locatie gebeurt in nauwe samenwerking met de eigenaar, de familie Van Puijenbroek. De textielfabriek verhuist naar een andere plek in Goirle, waar HAVEP de mogelijkheid heeft invulling te geven aan haar duurzame groeiambities. Ook de betrokkenheid van de gemeente is groot en constructief. De bijzondere kwaliteit van Land van Anna is daadwerkelijk het resultaat van ’samen’.

Natuurinclusieve ontwikkeling

De nieuwe wijk grenst straks aan natuurgebied Gorp & Roovert, direct aan het fraai meanderende riviertje de Lei. Wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie komen hier op een unieke manier samen. De belangstelling voor de woningen is dan ook bijzonder groot. Dat geldt voor de eerste fase met 65 koopwoningen in het hogere segment: vrijstaande villa’s, royale tweekappers, luxe appartementen en enkele bouwkavels. Ongetwijfeld geldt dat vervolgens evenzeer voor de tweede fase, waarin we naast enkele middeldure gezinswoningen sociale koop- en huurwoningen realiseren. Daarmee kent Land van Anna straks een gezonde mix van bewoners, die zich allemaal kunnen verheugen in een prachtige woonomgeving. Een omgeving waarin natuur en biodiversiteit, duurzaamheid en woonkwaliteit op unieke wijze samengaan.

Lees ons magazine

Meer weten over dit natuurrijke woonconcept? Hier lees je informatie over wonen in Land van Anna met haar bijzondere vloedtuin, de groene loper, wonen In de velden en vind je sfeerplattegronden terug.

Resultaat komt samen in Land van Anna

Begin dit jaar verhuisde HAVEP, de bekende fabrikant van duurzame werkkleding, naar een nieuw bedrijfspand. Met de verhuizing kwam een locatie van 6 hectaren vrij. Een aantrekkelijke plek om te wonen, op 5 minuten loopafstand van het dorpscentrum. Meer weten over deze bijzondere samenwerking?

Lees het volledige interview

Projectdetails

Plaats Goirle
Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
Programma 185 woningen
Aannemer Huybregts Relou
Architect Kyk architecten, KuiperCompagnons en TVA Architecten
Website Land van Anna