VB-Groep

Ontwikkeling Land van Anna Goirle

  • Plaats Goirle
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
  • Programma 185 woningen

Transformatie naar woonwijk met 185 woningen

In Goirle, tegen de dorpskern, transformeert CRA Vastgoed samen met Wilma Wonen het voormalige HAVEP-terrein tot een aantrekkelijke, groene woonwijk met een mix van woningen. Het nieuwe Land van Anna is het derde project dat we samen met Wilma Wonen realiseren, na DOK40 en De vijf van Vorst in Eindhoven. De eerste fase ging in de zomer van 2022 in verkoop, waarna krap een jaar later de bouw werd gestart, in juni 2023. 

De plek waar textielfabriek HAVEP ruim anderhalve eeuw draaide, verandert stap voor stap in een groen en waterrijk gebied waarin wonen en duurzaamheid hand in hand gaan. Land van Anna wordt volledig energiezuinig en levert biomassa-installatiewarmte voor een deel van het gebied en het naastgelegen verzorgingstehuis.

Resultaat komt samen

De transformatie van deze historische locatie gebeurt in nauwe samenwerking met de eigenaar, de familie Van Puijenbroek. De textielfabriek verhuist naar een andere plek in Goirle, waar HAVEP de mogelijkheid heeft invulling te geven aan haar duurzame groeiambities. Ook de betrokkenheid van de gemeente is groot en constructief. De bijzondere kwaliteit van Land van Anna is daadwerkelijk het resultaat van ’samen’.

Natuurinclusieve ontwikkeling

De nieuwe wijk grenst straks aan natuurgebied Gorp & Roovert, direct aan het fraai meanderende riviertje de Lei. Wonen, water, natuur, biodiversiteit en cultuurhistorie komen hier op een unieke manier samen. De belangstelling voor de woningen is dan ook bijzonder groot. Dat gold voor de eerste fase met 65 koopwoningen in het hogere segment (vrijstaande villa’s, royale tweekappers, luxe appartementen en enkele bouwkavels) waarvan er nog slechts enkele te koop zijn. En dat gold al helemaal voor de tweede fase, waarin we naast enkele middeldure gezinswoningen vooral sociale koop- en huurwoningen realiseren. Woningen met een opmerkelijk gunstige prijs/kwaliteitverhouding, die inmiddels vrijwel allemaal zijn verkocht. Daarmee kent Land van Anna straks een gezonde mix van bewoners, die zich allemaal kunnen verheugen in een prachtige woonomgeving. Een omgeving waarin natuur en biodiversiteit, duurzaamheid en woonkwaliteit op unieke wijze samengaan.

Meer weten?

Lees meer over wonen in Land van Anna met haar bijzondere vloedtuin, de groene loper, wonen In de velden en bekijk sfeerplattegronden.

Resultaat komt samen in Land van Anna

Begin dit jaar verhuisde HAVEP, de bekende fabrikant van duurzame werkkleding, naar een nieuw bedrijfspand. Met de verhuizing kwam een locatie van 6 hectaren vrij. Een aantrekkelijke plek om te wonen, op 5 minuten loopafstand van het dorpscentrum. Meer weten over deze bijzondere samenwerking?

Projectdetails

  • Plaats Goirle
  • Ontwikkelaar CRA Vastgoed en Wilma Wonen
  • Programma 185 woningen
  • Aannemer Huybregts Relou
  • Architect Kyk architecten, KuiperCompagnons en TVA Architecten
  • Website Land van Anna

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team