VB-Groep

Herontwikkeling voormalige kantoorlocatie tot aantrekkelijke woonplek aan de Vecht in Utrecht

6 september 2024

Op de voormalige kantoorlocatie van VB-collega Van Miltenburg Bouw & Onderhoud ontwikkelt CRA Vastgoed veertien nieuwbouwwoningen. Dit bedrijfsterrein aan de Hogenoord in Utrecht wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke plek om te wonen, met oog voor de omgeving. De voorverkoop van de woningen is inmiddels begonnen.

Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadat Van Miltenburg & Onderhoud verhuisde naar een ander kantoor, kwam een locatie vrij die dringend vraagt om een nieuwe bestemming. Op deze mooie plek aan de Vecht worden acht betaalbare appartementen en zes herenhuizen voor de vrije sector ontwikkeld. Deze worden uitgevoerd in houtskeletbouw (HSB). Dit past naadloos bij de ambities van de gemeente Utrecht. Met de duurzame keuzes die nu worden gemaakt, zorgen we ervoor dat Utrecht ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor haar bewoners en bedrijven. 

Projectontwikkelaar Kessy van Berlo: ‘’Deze speciale plek aan de Vecht in combinatie met de duurzaamheidsambities van de gemeente Utrecht zorgden voor een aantal flinke uitdagingen. Samen zijn we tot de beste en meest haalbare versie van het project gekomen en creëren we een aantrekkelijke plek om te wonen.’’

Aantrekkelijk voor bewoners en omwonenden

Toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van een binnentuin tussen de bebouwing, die zorgt voor een rustige en groene omgeving. En ook de naastgelegen speeltuin in de Schouwweteringstraat is onderdeel van het plan en krijgt een grote opknapbeurt, zodat buurtkinderen weer vrij en veilig kunnen spelen.

In samenspraak met de gemeente en omwonenden zorgen we voor een herontwikkeling met een positieve bijdrage aan de omgeving met aandacht voor duurzaamheid en leefbaarheid.

Meer weten over deze ontwikkeling in Utrecht?

Bekijk de projectpagina voor meer informatie.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team