VB-Groep

Koopovereenkomst getekend voor sociale woningen Land van Anna

2 juni 2023

Op donderdag 1 juni ondertekenden VOF Wilma-CRA Goirle (een samenwerking tussen Wilma Wonen en CRA Vastgoed) en woningcorporatie Leystromen een koopovereenkomst voor de sociale woningen van nieuwbouwwijk Land van Anna in Goirle. Met het ondertekenen van deze overeenkomst is de verkoop van de grond en de realisatie van 27 sociale huurappartementen en 16 sociale huurwoningen vastgelegd. Bouwbedrijf Huybregts Relou start in het najaar van 2023 met de bouw van deze woningen.

Leystromen is al ruim 10 jaar betrokken bij de voorstudies van de gehele zuidrand van Goirle, waar Land van Anna onderdeel van is. Medio 2021 startte VOF Wilma-CRA Goirle samen met de woningcorporatie de ontwikkeling van de 27 sociale huurappartementen. Eind 2022 bereikten de partijen overeenstemming over de verkoop en realisatie van de 16 sociale huurwoningen (beneden- en bovenwoningen). Marie-Thérèse Dubbeldam, Directeur-bestuurder van woningcorporatie Leystromen vertelt: “Fijn dat we opnieuw een aantal nieuwe woningen op een prachtige locatie aan ons bezit mogen toevoegen.” De inschrijving voor de sociale huurwoningen verloopt te zijner tijd via ‘Woning in Zicht’.

Sociale woningen met een karakteristieke architectuur

De appartementen komen in de 'fabrieksbuurt' van Land van Anna. Dit deelgebied, Rondom de Fabriek, heeft een industriële en ambachtelijke woonsfeer die verwijst naar de historie van de locatie. De architectuur sluit dan ook aan op de thematiek van dit plandeel. Architect KuiperCompagnons heeft een robuust gebouw in vier bouwlagen ontworpen.

De beneden- en bovenwoningen komen bij de entree van Land van Anna en zijn ontworpen door KYK architecten. De architectuur van deze woningen sluit aan op het historische karakter van de omliggende, bestaande woningen en zijn onderdeel van deelgebied In de Velden.

Deze fase heeft een variëteit van sociale huur en betaalbare koopwoningen. Waarbij de kwaliteit van hetzelfde hoge niveau is.
Michiel Jongmans, Groepsdirecteur Ontwikkelen

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: ”Ik vind het heel mooi dat wij in goede samenwerking met Leystromen invulling hebben kunnen geven aan het sociale huur programma in ons prachtige Land van Anna. Vanuit dit perspectief hebben wij ook extra woningen aan Leystromen gegund!” Michiel Jongmans, Algemeen Directeur van CRA Vastgoed, vult aan: “In Land van Anna is voor alle doelgroepen een mooie woning beschikbaar. Na de prachtige vrije sector woningen in fase 1, laat fase 2 een variëteit zien van sociale huur en betaalbare koopwoningen. Waarbij de kwaliteit van hetzelfde hoge niveau is.”

Over Land van Anna

Land van Anna bestaat uit drie deelgebieden: Aan de Leij, In de Velden en Rondom de Fabriek. Elk gebied krijgt een eigen identiteit in zowel landschap, sfeer, als architectuur. De luxe villa’s, appartementen en kavels in Aan de Leij hebben vrij uitzicht op de natuur en Landgoed Gorp en Roovert. In het natuurrijke, dorpse deelgebied In de Velden komen twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en beneden-bovenwoningen (sociale huur).

Deelgebied Rondom de Fabriek (fase 2) biedt een mix van betaalbare rijwoningen, herenhuizen en appartementen (sociale huur). Het industrieel erfgoed van de voormalige textielfabriek HAVEP wordt geïntegreerd in dit deelgebied.

De verkoop van de koopwoningen van Land van Anna is in volle gang. In juni start de bouw van de eerste koopwoningen.

Land van Anna op het voormalig HAVEP-terrein

Benieuwd naar de verdere plannen? Samen met Wilma Wonen ontwikkelen we deze historische locatie tot een nieuw duurzaam woongebied.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team