VB-Groep

Maison L'Europe; 78 appartementen aan de Europaweg in Helmond

30 mei 2022

Op een bijzondere zichtlocatie aan de Europaweg in Helmond bevinden zich op dit moment nog twee verouderde panden die voorheen ruimte gaven aan de Greef Stoffen en het Ouder Kind Centrum. De huidige bebouwing is verouderd en doet de locatie geen eer meer aan.

De panden zijn in eigendom van verschillende ontwikkelaars: CRA Vastgoed, BurgtBouw Projectontwikkeling en NEXT Development. Deze partijen hebben de handen ineengeslagen en zijn begonnen met de herontwikkeling van de locatie. Door deze gezamenlijke aanpak wordt er een hoogwaardigere stedenbouwkundige invulling van de locatie gerealiseerd. Helmond zet als stad steeds grotere stappen voorwaarts en om aan te sluiten bij de beoogde ambities van de stad wordt op deze plek het appartementencomplex Maison L’Europe - het huis van Europa - ontwikkeld met in totaal 78 appartementen.

Op de kruising tussen de Europaweg en Binnendongenstraat wordt een accent gecreëerd van 5 bouwlagen, passend bij de omgeving en deze wordt aan de zijde van de Europaweg verlaagd naar vier bouwlagen. De parkeervoorzieningen voor de woningen worden deels onder het gebouw en deels op het binnenterrein gesitueerd. Het gebouw is ontworpen met een chique minimalistische uitstraling, waarbij gebruik is gemaakt van aluminium gevelbekleding en grote raamoppervlaktes.

JMW Architecten heeft het bijzondere project ontworpen. Het eigentijdse karakter van het complex straalt in alles 'toekomst' uit. De ecologische houten plint die aan de onderzijde de begane grond siert, laat het pand op een natuurlijke wijze in de omgeving ‘landen’.

Het project zal binnenkort in de verkoop gaan.

Meer lezen over Maison L'Europe?

Bekijk onze projectpagina en lees alles over Maison L'Europe. Tevens blijf je zo op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees meer over Maison L'Europe