VB-Groep

Maison L’Europe verkocht: bouw binnenkort van start

31 januari 2023

Rond de jaarwisseling zijn alle 78 appartementen binnen het nieuwbouwproject Maison L'Europe in Helmond verkocht aan het Huurwoningen Nederland Fonds III beheerd door Credit Linked Beheer. Door de sterke en daadkrachtige samenwerking tussen Credit Linked Beheer, CRA Vastgoed, BurgtBouw projectontwikkeling en NEXT Development is de verkoop heel spoedig tot stand gekomen; een resultaat om trots op te zijn!

Oorspronkelijk konden particulieren zich aanmelden voor het project; een uitdaging in de huidige onvoorspelbare huizenmarkt. Nadat Credit Linked Beheer haar interesse kenbaar maakte, zijn uiteindelijk alle appartementen aan het Huurwoningen Nederland Fonds III verkocht. Hiermee is in deze turbulente tijden de realisatie van het project gegarandeerd en worden er 78 huurappartementen toegevoegd aan de Nederlandse woningvoorraad.

Het bijzondere project langs de Europaweg past met haar duurzame karakter perfect binnen het beleggingsbeleid van het Huurwoningen Nederland Fonds III. Met de aankoop van Maison L'Europe breidt het woningfonds haar portefeuille van middenhuurwoningen verder uit. Met de overeenkomst kan de bouw door BurgtBouw binnen afzienbare tijd van start gaan.

Het huis van Europa in hartje Helmond

Maison L’Europe (Het huis van Europa) komt aan de rand van het centrum van Helmond, langs de kruising van de Europaweg en Binnendongenstraat. Het complex biedt ruimte aan 78 ruime en comfortabele appartementen die variëren in grootte van 70 tot 96 m², verdeeld over vier en vijf bouwlagen.

Het project heeft een modern karakter met een chique minimalistische uitstraling waarbij gebruik wordt gemaakt van aluminium gevelbekleding en grote raamoppervlaktes. Een blikvanger is de ecologische houtenplint op de begane grond die het pand op een natuurlijke wijze in het omringende groen laat ‘landen’; een duidelijk kenmerk van de duurzame verstedelijking.

Maison L’Europe is ontworpen door JMW Architecten. De verkoper werd geadviseerd door Van Santvoort Makelaars, en Notariaat VDB Advocaten en Notarissen stond de verschillende partijen bij rond de verkoop.

Momenteel worden de eerste voorbereidingen getroffen voor het bouwplan.

Project Maison L'Europe

Een modern eigentijds, strak vormgegeven complex aan de Europaweg in Helmond.

Benieuwd hoe we samen een duurzame leefomgeving kunnen creëren?

Group Maak kennis met ons team