VB-Groep

Samenwerkings-overeenkomst ontwikkeling parkwijk in de Heikant in Gennep-Zuid

19 oktober 2023

De gemeente Gennep, zorgorganisatie Dichterbij en CRA Vastgoed ondertekenden op woensdag 18 oktober de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van een parkwijk in De Heikant in Gennep-Zuid.

De samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke stap van de drie partijen om te voorzien in de woonbehoefte van diverse doelgroepen in de gemeente Gennep. In het gebied De Heikant worden de komende jaren 198 woningen gebouwd in een grote variëteit: sociale huur, woningen voor starters, appartementen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen vrijstaande woningen en kavels. Daarnaast is er plek voor 4 woonwagenstandplaatsen. In het ontwerp is ook ruimte opgenomen voor Dichterbij om voor circa 100 cliënten in de veranderende woonbehoeften te kunnen voorzien.

“Deze integrale gebiedsontwikkeling voegt op alle fronten waarde toe: voor huidige én nieuwe bewoners, voor de gemeente, en voor Dichterbij.
Michiel Jongmans, Algemeen Directeur

Wethouder wonen Peter Stevens licht toe: “De roep om meer woningen is groot. Ik ben daarom blij dat de ontwikkeling van De Heikant eindelijk van start kan gaan. Deze nieuwe wijk sluit aan bij onze woonvisie: evenwichtig en inclusief wonen. Door te investeren in woningbouw en voorzieningen houden we Gennep leefbaar en vitaal.”

Cecile Stallenberg, lid Raad van Bestuur Dichterbij vertelt: “De plannen passen in onze toekomstvisie: inspelen op veranderende woon- en zorgbehoeften van cliënten èn verduurzaming van ons vastgoed.”

“Deze integrale gebiedsontwikkeling voegt op alle fronten waarde toe: voor huidige én nieuwe bewoners, die hier straks een schitterend thuis vinden. Voor de gemeente, die er bijna 200 marktwoningen bij krijgt, en voor Dichterbij, die voor circa 100 cliënten een fijne woonplek kan realiseren”, zegt Michiel Jongmans, Algemeen Directeur CRA Vastgoed.

Groene woonwijk

De plannen voor woningbouw in De Heikant zijn niet nieuw. In het ontwerp dat er nu ligt, zijn eerdere wensen vanuit de omgeving verwerkt. Hierbij is rekening gehouden met de natuur zodat de woningen goed passen in het bosrijke landschap eromheen.

Inloopbijeenkomst op 25 oktober

Belangstellenden zijn van harte welkom voor de inloopbijeenkomst op 25 oktober a.s. in zaal Pica Mare in Gennep (vrije inloop tussen 17.30-21.00 uur). Tijdens deze bijeenkomst krijgen belangstellenden informatie over de plannen en kunnen vragen gesteld worden aan de deskundigen van CRA Vastgoed, Dichterbij en gemeente Gennep.

De Heikant Gennep

Meer weten over de ontwikkeling van De Heikant in Gennep? Bezoek de projectpagina voor meer informatie over het project.

Bekijk de projectpagina